Tietokirjakahvila: eettinen koodisto

Piirroskuva, jossa pöytä. Pöydällä on kaksi kahvikuppia.
Alkaa
Loppuu
Tapahtumapaikka
Tieteiden talo

Tervetuloa keskustelemaan tietokirjallisuudesta! Tilaisuuden tarkoituksena on koota yhteen näkemyksiä vastuullisen tietokirjallisuuden käytännöistä. Emme tarjoa valmiita ratkaisuja - mietimme niitä yhdessä.

Tapaamme Tieteiden talolla, salissa 104 (Kirkkokatu 6, Helsinki). Kahvitarjoilu alkaa klo 9 ja keskustelu klo 9.20. Tilaisuus päättyy viimeistään klo 11.30.

Tietokirjakahvilassa mietimme erityisesti, mikä erottaa tiedekirjan yleisestä tietokirjallisuudesta. Eroja lähestytään pohtimalla julkaisutyypin vaatimuksia. Minkälaisia eettisiä sääntöjä on olemassa? Miten ne velvoittavat tekijöitä?

Keskusteluun johdattelevat puheenvuorot:

Tilaisuuden juontaa pääsihteeri Reetta Kettunen, Tiedonjulkistamisen neuvottelukunta. 

Keskustelulle on varattu runsaasti aikaa. Tervetuloa mukaan!

Tilaisuuteen on vapaa pääsy. Kahvitarjoilun ruokahävikin välttämiseksi pyydämme osallistujia ilmoittautumaan viimeistään 17.11.2022 tällä verkkolomakkeella.

Keskustelua voi seurata myös verkossa Tieteiden talon YouTube-kanavalla. Tilaisuutta ei tallenneta myöhemmin katsottavaksi.

Voit osallistua twitter-keskusteluun aihetunnuksella #Tietokirjakahvila

Lisätietoja: pääsihteeri Reetta Kettunen, p. 040 733 5935

Ilmoittautumisten yhteydessä kerättävien henkilötietojen käsittelyn tarkoituksena on tapahtumien järjestäminen ja kehittäminen. Lisätietoja TJNK:n neuvottelukunnan järjestämien tapahtumien tietosuojaselosteesta täällä.

Osallistuminen
Paikan päällä
Tapahtuman teemat
Tapahtuman järjestäjä
Tiedonjulkistamisen neuvottelukunta (TJNK)