Content markup

Tiedonjulkistamisen neuvottelukunta (TJNK) on opetus- ja kulttuuriministeriön asiantuntijaelin, joka seuraa tieteen, taiteen ja tekniikan eri alojen saavutuksia Suomessa ja ulkomailla sekä muun kansallisen ja kansainvälisen tiedon kehitystä.

Alvar Aallon perintö yhdistää ja luo uutta

Alvar ja Aino Aallon kotitalossa ja ateljeessa Helsingissä tuntee astuvansa ajassa taaksepäin. Arkkitehtipariskunnan työ elää silti vahvasti ja kokoaa alan toimijoita ja tutkijoita yhteen ympäri maailman.

Talkooleirit kasvattavat luonnonlukutaitoa

Metsähallitus hoitaa arvokkaita elinympäristöjä ja jarruttelee luontokadon etenemistä. Se ennallisti Hangossa Tulliniemenrannalla arvokkaan dyynialueen vapaaehtoisvoimin. Hankkeen myötä lukuisat toimijat osallistuivat tiedeoppimiseen.

Ajankohtaista
Tapahtumia

Tiedekioski

Tiedekioski on tutkijoiden ja kansalaisten kohtaamispaikka, jossa voi piipahtaa lyhyellä tiedeluennolla tai jäädä juttelemaan eri alojen asiantuntijoiden kanssa.

Tiedekasvatuksen suositukset

Tiedeosaaminen muuttaa maailmaa. Tiedekasvatuksen suositukset. Tiedonjulkistamisen neuvottelukunta ja Tieteellisten seurain valtuuskunta 2021.

Tiedeviestinnän suositukset

Viesti rohkeasti, vaikuta vastuullisesti. Tiedeviestinnän suositukset (Tiedonjulkistamisen neuvottelukunta 2018) korostavat tiedeviestinnän nivomista osaksi ammattitaitoista tutkimuksen toteuttamista.