Tutkaksen aamukuulemiset jatkuvat helmikuussa

30.1.2017

Tutkijoiden ja kansanedustajien seura Tutkas, eduskunnan tulevaisuusvaliokunta ja Tiedonjulkistamisen neuvottelukunta järjestävät Pikkuparlamentin Kansalaisinfossa yleisölle avoimet kuulemistilaisuudet ajankohtaisista teemoista. Keväällä 2017 keskustellaan vastatiedosta, tuulivoimasta,biopolttoaineista, genomien täsmämuokkaamisesta ja kuullaan, mikä on seitsemäs aisti.Totuuden jälkeinen aika - ketä uskoa?

Kevään 2017 ensimmäisen Tutkaksen aamukuuleminen on perjantaina 3.2. klo 8.30. Alustajina ovat professori Esa Väliverronen Helsingin yliopistosta ja yliopistolehtori Mikko Jakonen Jyväskylän yliopistosta.

Professori Esa Väliverrosen mukaan yhteisten faktojen hylkääminen ja entistä tehokkaampi propagandan levittäminen ovat oireita keskustelukulttuurien eriytymisestä ja mediamaiseman muutoksesta. Asiantuntijatieto valikoituu ja se kyseenalaistuu sosiaalisissa kuplissa.

Yliopistolehtori Mikko Jakonen kertoo tulevaisuusvaliokunnan keväällä julkaistavasta selvityksestä vastatiedosta. Vastatieto-raportti selvittää asiantuntijuuden ja tiedon roolia nykyaikaisessa yhteiskunnassa ja päätöksenteossa sekä pohtii, kuinka valiokunnissa voitaisiin kuulla monipuolisemmin asiantuntijoita.Tutkaksen aamukuuleminen "Totuuden jälkeinen aika - ketä uskoa?" järjestetään perjantaina 3.2. klo 8.30 - 9.30  Pikkuparlamentin Kansalaisinfossa. Tilaisuuden alkusanat lausuu Tutkaksen puheenjohtaja, edustaja Sanna Lauslahti ja päätössanat tulevaisuusvaliokunnan varapuheenjohtaja, edustaja Merja Mäkisalo-Ropponen. Tilaisuuden moderoi Tiedonjulkistamisen neuvottelukunnan pääsihteeri Reetta Kettunen. Tilaisuus on avoin kaikille eikä osallistuminen edellytä ennakkoilmoittautumista.Kevään muut aamukuulemisten aiheet (huom! Otsikot saattavat muuttua):

3.3. Tuulen tuivertamat – tuulivoimalan terveysvaikutukset

7.4. Etsi ja korvaa: perintötekijöiden täsmämuokkaus

5.5. Seitsemäs aisti

2.6. Biopolttoaineita auringonvalosta ja tuulesta

 

Lisätietoja:

Pääsihteeri Reetta Kettunen, Tiedonjulkistamisen neuvottelukunta,  p. 040 5246 248, reetta.kettunen(at)jnk.fi

Kategoria: